המלבי הוא קינוח טורקי העשוי לרוב מפודינג מוצק על בסיס שמנת, חלב או מים, בתוספת קמח תירס. נהוג להוסיף טעם למלבי באמצעות מיי ורדים, קוקוס ובוטנים קצוצים.

ערכו התזונתי של המלבי משתנה מאוד מהכנה להכנה או ממקום למקום ואף תלוי בטעמים שאנו מוסיפים לו ובכמות שלהם. ניתן להעריך כי 100 גרם של מלבי מכילים בין 150 ל- 200 קלוריות.

מתכון – מלבי שמנת

מצרכים:

• 360 מ"ל (1/2 1 כוסות) חלב
• 40 גרם (3 כפות) סוכר
• 10 גרם (2 כפיות) מיי ורדים
• 40 גרם (4 כפות) קורנפלור (קמח תירס)
• 120 מ"ל (1/2 כוס) חלב
• 500 גרם שמנת מתוקה
• 1 חבילת אינסטנט פודינג
• 40 גרם (1/3 כוס) אבקת סוכר

מעל למלבי עצמו:

נזליף סירופ מיי ורדים, פירות יער, ריבה או כל סירופ מתוק שעולה על דעתנו, בוטנים קצוצים וקוקוס טחון

אופן ההכנה:

• נרתיח כוס וחצי חלב, מיי ורדים וסוכר יחד באבן בן מארי (סיר מלא מים רותחים עד חציו ומעליו טפאוור)

• נטרוף את חצי כוס החלב הנותרת יחד עם קמח התירס. ניצוק את התערובת הזו בהדרגה לאבן בן מארי, תוך כדי ערבוב תמידי. כאשר התערובת הופכת להיות סמיכה וחלקה, היא מוכנה.

• ניצק את התערובת לתבנית ונכסה אותה בניילון נצמד. נכניס אותה למקרר עד שתהיה במרקם מוצק יותר (שעה-שעתיים)

• נעביר את התערובת למעבד מזון ונערבל אותה במשך חמש דקות

• נוסיף את השמנת המתוקה, את האינסטנט פודינג ואת אבקת הסוכר ונמשיך להקציף הכול יחד – עד לקבלת מרקם יציב וחלק

• ניצק את התערובת לכלי (עדיף זכוכית) ונכניס אותו שוב למקרר עד שיהפוך למוצק יותר

• נגיש את המלבי יחד עם מיי הוורדים, הבוטנים והקוקוס או כל וריאציה אחרת שמצאה חן בעינינו

• בתיאבון!