תפוח האדמה הוא ירק שורש ממשפחת הסולניים. רוב העולם ניזון כיום מתפוחי אדמה ולאחר חיטה, זהו הגידול החקלאי הגדול בעולם.

כדאי לנו להשתדל ולאכול את תפוחי האדמה יחד עם הקליפה שלהם, משום שהיא מכילה את עיקר הערכים התזונתיים של כמה קלוריות יש בתפוח אדמה.

חומץ תפוחים לירידה במשקל | טבע בריא

ערכים תזונתיים שונים של תפוח אדמה

• 100 גרם של תפוח אדמה מבושל עם הקליפה, מכילים 87 קלוריות. יחידה בינונית של תפוח אדמה מבושל (175 גרם), מכילים 155 קלוריות בממוצע.

• 100 גרם של תפוח אדמה אפוי עם הקליפה, מכילים 93 קלוריות. יחידה בינונית של תפוח אדמה אפוי (175 גרם), מכילים 165 קלוריות בממוצע.

• 100 גרם של תפוח אדמה מטוגן ללא הקליפה, מכילים 333 קלוריות. יחידה בינונית של תפוח אדמה מטוגן (170 גרם), מכילים 565 קלוריות בממוצע.

תפוחי האדמה תורמים שפע בריאות לגופנו

תפוחי האדמה מכילים הרבה מינרלים וויטמינים כגון אשלגן, סיבים, סידן, ויטמינים מקבוצת B, ויטמין C, מגנזיום, זרחן ומעט סיבים תזונתיים.

תהליך הטיגון פוגע בערכים התזונתיים המצויים בתפוח האדמה

כולנו היינו חפצים להיפטר מהרגל הצ'יפס הממכר. אם שקלנו להחליף את המאכל בחטיף הצ'יפס, זוהי בהכרח לא הדרך הנכונה: גם חטיף הצ'יפס הוא מעובד, עשיר במלח ועתיר בשמנים כלומר, הסיוע היחידי שהצ'יפס מעניק לנו הוא בהגדלת קו המותניים שלנו.

כדי להתגבר על ההרגל הממכר, ניתן לנסות ולאפות צ'יפס בבית, להשתמש בשמן בעל נקודת רתיחה גבוהה כגון שמן קוקוס או שמן אבוקדו וליהנות ממאכל בריא. ניתן להשתמש גם בשמן זית לאפייה ארוכה מאוד, בעלת טמפרטורת רתיחה נמוכה יותר.
אפשרות אחרת היא לטגן צ'יפס מירק אחר, שכן תפוחי האדמה בפרט סופחים כמויות אדירות של שמן. ניתן להחליף את תפוחי האדמה בסלק, עלי הקייל, גזרים, קולרבי, שומר או בטטות והטעם עדיין יהיה משגע. כמובן שתמיד מומלץ קודם כל לנסות ולאפות: הבטן שלנו תודה לכם, זה בטוח.