כאשר אנו מתייחסים לסוכר, בדרך-כלל אנו מדמיינים את הסוכר הלבן והמוכר. עם זאת, אנו מייחסים את המילה סוכר לכלל סוגי הפחמימות; מפירות ועד לשוקולדים.
מקורה של המילה "סוכר" בפני עצמה, מגיע משפת הסנסקריט ההודית ומשמעה הוא מתוק. השפה הערבית החלה להשתמש במילה בסוג של הטיה וממנה, נפוצה המילה הלאה גם לעמי אירופה.
כמה קלוריות לכפית סוכר – תהליך הייצור
הסור עצמו מופק מקנה סוכר או סלק סוכר. עיקר הסוכר מגיע אלינו כיום ממדינות חמות, בהן נפוצים קנה הסוכר. לעומתו, סלק הסוכר דווקא גדל באזורים קרים יותר.
גם קנה הסוכר וגם סלק הסוכר שניהם נסחטים עבור המיץ שלהם ואף נשטפים במים חמים, כדי לוודא שכל כמה קלוריות לכפית סוכר יצא החוצה. לאחר מכן, מוהלים את התערובת במיי סיד, אשר מטרתם לנקות את כמה קלוריות לכפית סוכר מחומרים בעלי טעם לוואי, שמעניקים לסוכר טעם חמוץ ומר.
לאחר מכן, המים הנותרים מחוממים ומועברים למכלי ואקום, שם מתגבש הסוכר החום. כדי להמיר את הסוכר החום לסוכר לבן, יהיה עלינו לזקק את הסוכר עצמו מהמולסה – הדבשה של הסוכר החום ולסנן אותו מעט יותר מנוזלים.
כמה קלוריות לכפית סוכר
יתכן ונופתע לגלות, אך כפית סוכר לבן אחת (בערך 4 גרם) היא בעלת ערך קלורי של 16 קלוריות ולא יותר. עם זאת, יש לציין כי אנו צורכים כמה קלוריות לכפית סוכר ממקורות רבים כגון פירות, שוקולד, משקאות ממותקים, קינוחים ועוד. אף יש לזכור כי סוכר בכמויות גדולות עשוי להוביל לנזקים בריאותיים וכי משקאות ממותקים, לדוגמא, מכילים ממתיקים מלאכותיים ולא בריאים עבורנו, שלגופנו נדרש זמן רב לפרק.
עם כל זאת, אנו זקוקים לסוכרים ופחמימות בחיינו, כדי לתרום אנרגיה מרובה לגופנו. יש לציין כי גופנו זקוק לסוכרים כדי לייצר אנרגיה. בלעדיהם, הוא יאלץ להמיר שומנים וחלבונים לאנרגיה – תהליך שפחות מומלץ לגופנו.