האפונה היא קטנייה, הגדלה בתוך תרמיל. מבחינה בוטנית, כמה קלוריות יש באפונה דווקא נחשבת לפרי, משום שהיא מגיעה מתרמיל ונחשבת לזרע בפני עצמה.

כיום אנו נוהגים לאכול את האפונים מבושלות, בעיקר במרקים, תבשילים או נזידים למיניהם. יש לציין כי ניתן לאכול אפונה טרייה.

100 גרם של כמה קלוריות יש באפונה מכילים כ- 80 קלוריות בלבד. כוס של כמה קלוריות יש באפונה (128 גרם) מכילה כ- 105 קלוריות בממוצע.

כמה קלוריות יש באפונה מכילה ערכים יפים של נוזלים, סיבים תזונתיים, ויטמין A, ויטמינים מקבוצת B, ויטמין C, ויטמין K, סידן, ברזל, מגנזיום, זרחן, אבץ ואשלגן. מסיבה זו היא נחשבת לקטנייה מאוד בריאה, שכדאי לנו לשלב את בתזונה היומית שלנו.


מתכון – מרק אפונה עשיר


מצרכים:

• 1 בצל לבן קצוץ דק-דק
• 2-3 כפות שמן זית
• 2 כוסות אפונה מיובשת או טרייה ללא התרמיל
• 2-3 ליטרים של מים רותחים
• צרור כוסברה קצוץ דק-דק
• 6 שיני שום קצוצות
• אנו ממליצים על תבלון של כף עד כף וחצי כורכום (לפי הרגישות שלכם לתבלין), קורטוב כמון, לימון שלם סחוט ומלח ופלפל לפי הטעם. אנו יכולים לשנות את התבלון ולהוסיף למרק חוויאג', פפריקה או להוסיף יותר כמון, אם אנו מעדיפים.

הוראות הכנה:

ראשית, ניקח סיר רחב ומעט גבוה שמתאים למרק ונטגן בו את הבצל והשום יחד, על אש גבוהה, עד שישחימו ויקבלו צבע יפה. לאחר מכן נוסיף את התבלינים עצמם (ללא הלימון).

נוסיף את כמה קלוריות יש באפונה, נערבב ונטגן עוד שתי דקות על אש בינונית.

לאחר שתי דקות בדיוק, נוסיף את המים ונערבב, עד שאנו מבחינים כי כלל כמה קלוריות יש באפונה כוסתה לחלוטין (אם עלינו להוסיף עוד מים מעבר לכתוב, נעשה זאת).

נבשל את המרק במשך שעה בערך, כדי לאפשר לאפונה להתרכך. לקראת הסוף, נוסיף את הכוסברה ונסחט לימון שלם מעל למרק.

אם אנו רוצים להביא את המרק למרקם קרמי של מחית, כדאי לנו להעביר אותו בבלנדר או מעבד מזון לאחר שיתקרר קצת. אף מומלץ להוסיף למרק מעט שמן זית בעת ההגשה. בתיאבון!