שניצל או לפחות שניצל ישראלי, הוא חזה עוף עטוף בביצה, פירורי לחם, תבלינים ולעיתים גם עשבי תיבול ושומשום. אף על פי שמקורו של השניצל הוא אוסטרי, כמה קלוריות יש בשניצל מטוגן הפך לאחד המאכלים הנפוצים ביותר בארצנו.

היסטוריית השניצל:

השניצל הראשון הגיע לווינה מאיטליה באמצע המאה ה- 19. בשנת 1900 הוגדר השניצל כ"שניצל וינאי" על שם העיר וינה, כמובן.

שניצל אוסטרי מסורתי עשוי בדרך כלל מבשל עגל. הוא מטוגן בחמאה ומוגש יחד עם צ'יפס, פירה ו/או רסק תפוחים חמצמץ.

לעומתו, בארצנו השניצל מוכן בדרך כלל מחזה עוף או הודו. במקרים חריגים יותר, אנו נוטים להכין שניצל גם מדגים ואפילו מתירס, אם אנו צמחונים או טבעונים.

יהודים אשר היגרו מאירופה לארץ ישראל הביאו עמם את מתכון כמה קלוריות יש בשניצל מטוגן. כיום, השניצל נחשב למאכל ישראלי "מן השורה".

בדרך שניצל מטוגן כלל מוגש לצד צ'יפס, פירה, אורז או סלט ירקות. אף ניתן להגיש אותו בתוך בגט או פיתה, בליווי ירקות ורטבים.

שניצל מטוגן על צלחת לבנה עם לימון

ערכים תזונתיים של שניצל מטוגן:

כמה קלוריות יש בשניצל מטוגן, אתם שואלים? לכל מאה גרם, שניצל אמור להיות בעל ערך קלורי של 220 קלוריות. כמובן שהערך עשוי להשתנות, בהתאם לכמות השמן, הביצה, פירורי הלחם וסוג העוף בו אנו משתמשים. מסיבה זו, כדאי לנו לבחון כל מרכיב לגורמים, אם אנו שואפים לחשב ערך תזונתי מדויק.

יש לציין כי שניצל איננו כה בריא, בהשוואה לחזה עוף נטול פירורי לחם, אשר סופח פחות שמן. יש להקנות חשיבות גם לפירורי הלחם עצמם; כדאי למצוא פירורים העשויים חיטה מלאה.

שניצל מכיל פחמימות ושומן רווי, בייחוד כאשר הוא מטוגן ולכן, אם אנו יכולים, מומלץ שננסה להכין שניצל אפוי בתנור.
דיאטת סופר פוד