שום שחור Aged Black Garlic | נוטרי די
- מותג:
- אישורים: מיוצר ברישיון משרד הבריאות, עומד בתקן GMP
- כשרות: כשר פרווה בהשגחת הרבנות האזורית גליל תחתון
- כמות: 60 כמוסות
- תוקף מוצר: 01/2024
שום שחור מותסס (Aged Black Garlic) הוא בעצם שום לבן שעבר תהליך של אפייה ארוכת טווח במשך כחודש. תהליך החימום מעצים את כמות החלבונים ונוגדי החמצון שמצויים בשום השחור.
לעומת השום הלבן, השום השחור מכיל אחוז גבוה יותר של אליצין, סלניום, ארגינין, גופרית, גלוטומט וערכים תזונתיים חיוניים נוספים.
בדומה לשום הלבן, גם השום השחור בריא מאוד ומסייע מאוד לבריאות מערכת החיסון, מערכת ההובלה ומערכת העצבים של הגוף.
השום השחור מכיל ריכוז גבוה מאוד של נוגדי חמצון ומינרלים ששומרים על בריאותנו, ותורמים לפעילותם התקינה של הרבה תהליכים בגוף. בנוסף, הם מסייעים להאט את תהליך ההזדקנות ולשמור על תפקודן התקין של מערכות רבות בגוף לאורך שנים.
תהליך התססה של השום מנטרל את הריח שלו, ומונע בכך את ריח השום מהפה ומהגוף.
רדיקלים חופשיים נוצרים בגופנו כתוצאה מהזנחה גופנית, עישון, שתיית אלכוהול, זיהום אוויר וחשיפה לקרינה, לשמש ולכימיקלים.
היווצרות רדיקלים חופשיים בגוף היא מצב שבו מולקולות מסוימות מאבדות אלקטרונים וכתוצאה מכך יוצאות מאיזון. כדי לחזור לאיזון הן נלחמות במולקולות אחרות על האלקטרונים שלהן. מצב זה עלול להוביל לפגיעה במערכות רבות בגוף, ואף למחלות קשות כמו סרטן או אלצהיימר.
נוגדי החמצון בשום השחור מסייעים להתגבר על המצב הזה, מספקים אלקטרונים למולקולות האלה ומשיבים את הסדר בגוף על כנו. כל עוד נשמר האיזון בין כמות הרדיקלים החופשיים לבין נוגדי החמצון בגוף, אפשר ליהנות מחיים ארוכים ובריאים.
חלק מתוספי השום השחור מיוצרים באמצעות חימום ארוך בלבד, אך השום מאבד את נוגדי החמצון החזקים שבו. השום השחור של נוטרי די מיוצר בתהליך ייחודי שמוגן בפטנט בינלאומי בשם ABG10+. בשיטת הייצור הייחודית ®+ABG10 עובר השום השחור התססה בתנאים שמעצימים את נוגדי החמצון שבו במיוחד את המרכיב הפעיל SAC (S-allyl cysteine) שמסייע לגוף למנוע את חמצון הכולסטרול הרע.
מדובר בתוסף מזון ולא בתרופה ולכן המינון אינו יכול להיות מדויק כיוון שמשקל הגוף, הגובה, חילוף החומרים והמצב הבריאותי שונים מאדם לאדם. לכן מומלץ להיות קשובים לגוף ולשנות את המינון בהתאם לתגובת הגוף.