גלידה היא מאכל מתוק, קר וטעים המבוסס בעיקר על מוצרי חלב כגון שמנת או יוגורט מחלב פרה. כיום אף קיימים תחליפים לחלב הפרה וישנן גלידות המבוססות על חלב סויה או מים, כדי לאפשר גם לשומרי כשרות וגם לטבעונים ליהנות מטעמה.
כמה קלוריות יש בגלידה היא שאלה לא פשוטה, משום שקיימים אינספור סוגים, העשויים מאינספור רכיבים ומכילים כמויות שונות שלהם.
מנת כמה קלוריות יש בגלידה ביתית חלבית, משתווה ל- 300 קלוריות לכל מנה ממוצעת (122 גרם).
כמה קלוריות יש בגלידה הנמכרת בגלידרייה, משתנה מ- 400 ועד ל- 800 קלוריות למנה, בייחוד אם נוסיף קצפת, רוטב מתוק מסוים וסוכריות.
כדור סורבה מכיל בממוצע 120 קלוריות למנה של ממוצעת של 122 גרם.
בדומה לכך, כמה קלוריות יש בגלידה על בסיס סויה, מכילה בממוצע 100 קלוריות למנה ממוצעת של 122 גרם בלבד.
ההיסטוריה של הגלידה
כולנו מכירים את הגלידה האיטלקית המפורסמת, אשר דומה יותר מכל לגלידה שכולנו מכירים ואוהבים כיום. עם זאת, הרעיון להכין מינים שונים של כמה קלוריות יש בגלידה החל את דרכו שנים קודם לכן: עדויות ראשונות למאכלים קפואים נראו לראשונה בתקופת ממלכת פרס, בה היו משלבים יחד מיץ ענבים וקרח, לשם הכנת מעין סורבה.
הסינים לקחו את הכנת כמה קלוריות יש בגלידה צעד רחוק יותר והחלו משלבים מיני פירות עם קרח. במשך הזמן, הם יאהבו למלא בצקים בגלידה ולטגן אותם.
כמה קלוריות יש בגלידה המשיכה לעשות את דרכה מסין למדינות ערב ומשם לאיטליה ורומא. השינוי הראשוני של הרומאים היה להוסיף דבש למתכון כמה קלוריות יש בגלידה, אך עם הזמן עברה הגלידה לצרפת ושם, הם הוסיפו לה גם חלב פרה, שהפך אותה לדומה מאוד לגלידה שכולנו מכירים ואוהבים כיום.
בשנת 1903 נוצר לראשונה הקונספט של שילוב כמה קלוריות יש בגלידה עם גביע וופל. בשנת 1922 כמה קלוריות יש בגלידה החלו להיות מוגשות על מקל עץ, מה שהחל את תעשיית הארטיקים והשלגונים המשגשגת של היום.