הזיתים הם פירות שמקורם בעצי הזית. הם ידועים בבריאות הרמה שמצויה בהם, בזכות הערכים היפים של השומנים שהם מכילים. שמן הזית, לדוגמא, הוא אחד השמנים הבריאים ביותר בעולם, לכן כדאי לנו להשתמש בו באפייה, בישול, טיגון ואף לתבל עמו סלטים ומאכלים טריים. שני שמנים בריאים נוספים, הם שמן הקוקוס ושמן האבוקדו.
100 גרם של זיתים שחורים או ירוקים מכילים בין 120 ל- 160 קלוריות, בהתאם לכמות המלח שבה מתבלים אותם. כ- 10 זיתים משתווים ל- 60 קלוריות בממוצע.
קיימים סוגים שונים של זיתים
• זיתים ירוקים – אלו הם זיתים בוסרים, שנקטפו בטרם עת.
• זיתים שחורים-סגולים – זיתים שסיימו את תהליך ההתפתחות שלהם על העץ וכעת בשלים לאכילה.
בתעשייה של היום מבצעים תהליכים כימיים רבים, שמשפיעים על אופן ההתפתחות של הזיתים ומביאים להבשלה מהירה מדי, שפעמים רבות פוגעת בערכים התזונתיים של הזיתים.
הבריאות שטמונה בזיתים הטבעיים
הזיתים מכילים ערכים יפים של ויטמין E, אשר חיוני לבריאות של מחזור הדם שלנו. ויטמין E מחזק את הפעילות של חומצות השומן הבריאות בגופנו – הוא מסייע להן לפנות ביעילות שומנים לא בריאים ממחזור הדם שלנו ועל ידי כך, מונע התפתחות של מחלות לב וכלי דם.
בנוסף, ויטמין E הוא גם נוגד חמצון כלומר, מסייע לייעל את פעילות חילוף החומרים בגוף ומסייע להגן עליו מפני סכנות. ויטמין E בפרט מסייע להגן על גופנו מפני נזקי השמש, חשיפה לכימיקלים, זיהום אוויר ופולשים. הוא אף מסייע להגן על גופנו מפני מתופעת הרדיקלים החופשיים – חמצון יתר של הגוף שלנו, המתרחש כתוצאה מכך שתאים בגופנו מאבדים אלקטרונים. ויטמין E הוא נוגד חמצון ולכן, הוא יכול להזין את התאים באלקטרונים, כדי להשיב את הסדר על כנו. כתוצאה מכך הוא מאט את תהליך ההזדקנות של גופנו ושומר על הפעילות התקינה שלו באופן שוטף.