הזיתים השחורים הם זיתים בשלים, שהשלימו את תהליך ההתפתחות שלהם על עץ הזית ורק לאחר מכן נקטפו ממנו.

הזיתים ידועים מאז ומעולם כבריאים, בזכות השומנים הבריאים שהם טומנים בחובם. שמן הזית, לדוגמא, הוא אחד השמנים הבריאים ביותר בעולם, לכן כדאי לנו להשתמש בו באפייה, בישול, טיגון ואף לתבל עמו סלטים ומאכלים טריים.

100 גרם של זיתים שחורים מכילים בין 120 ל- 160 קלוריות, בהתאם לכמות המלח שבה מתבלים אותם. כ- 10 זיתים משתווים ל- 60 קלוריות בממוצע.

חומץ תפוחים לירידה במשקל | טבע בריא

הזיתים השחורים עשירים בשפע שומנים בריאים

הזיתים מכילים בעיקר מים (80%) ולאחר מכן, כ- 11%-15% של שמנים, רובם רוויים. אף על פי שלגופנו פחות פשוט לפרק שומנים רוויים לעומת חומצות שומן בלתי רוויות, כמו אומגה 3, הזיתים השחורים מכילים בעיקר את החומצה האולאית או אומגה 9.

אומגה 9 עוזרת לנקות את מחזור הדם שלנו ולאזן את רמות הכולסטרול שלנו: היא מסייעת להפחית את רמות ה- LDL בגופנו (אומגה 6, הנפוצה מדי בתזונה המערבית) ואף יש הטוענים כי היא תורמת לעליית ה- HDL בגופנו – אומגה 3. כתוצאה מכך, היא מסייעת לגופנו לפנות ביעילות שומנים לא בריאים ממחזור הדם שלנו ולנקות את התאים של גופנו ביעילות.

בנוסף, אומגה 9 תורמת לאיזון של רמות הסוכרים בגופנו, על ידי עיכוב פעילותם הדלקתית של חלבונים שונים. באופן שגרתי, החלבונים הללו פוגעים באופן הייצור של הורמון האינסולין בגופנו – שתפקידו לסייע ולפרק את הסוכרים במחזור הדם, כך שיצליחו לחדור את רקמת התא ושם, להפוך לאנרגיה טהורה. העיכוב של החלבונים הללו מייעל את אופן ההפרשה של הורמון האינסולין וכתוצאה מכך, תורם לפירוק תקין ואיכותי של הסוכרים.