ירך עוף טרייה, עשויה לשמש אותנו: בתבשיל תפוחי אדמה אפויים עם תבלינים ושמן זית, צלויים עם ירקות וגם במרק עוף חם כאשר אנו לא מרגישים במיטבנו. בשר העוף, הינו בשר רך עם ויטמינים, קל ובריא משמעותית מבשר בקר. אנו שואלים את עצמינו את השאלה: כמה קלוריות יש בירך עוף? ומה ערכה התזונתי?


הבדלים בצורות ההכנה של בשר העוף


ערכה הקלורי של ירך העוף יורד בצורה משמעותית כאשר הירך מופשטת מעור, כמו כן ערכה התזונתי עולה. העור מכיל הרבה שומן ומשנה את הערך התזונתי ואת מספר הקלוריות בירך העוף. לכן נדון בשאלה כמה קלוריות יש בירך עוף עם ובלי עור.
בנוסף, קיים הבדל באופן ההכנה של הבשר: אם הבשר הוא מטוגן, אפוי או מבושל. כול פעולת חימום שעובר הבשר משנה את ערכו הקלורי, כך שהדרך הטובה ביותר לשמור על ערך קלורי נמוך היא לאפות את בשר ירך העוף בתנור. הוספה של ירקות תעלה את ערכה התזונתי ותשפר את בריאות המנה.


נדון בערכים


28 גרם חלבון, 10 גרם שומן, 84 מ"ג כולסטרול, 2 מ"ג ברזל, 23 מ"ג מגנזיום ו-0.4 מיקרוגרם של ויטמין B 12.
כמה קלוריות יש בירך עוף עם עור: כ-206 קלוריות לפי המועצה לענף הלול. מדובר כמובן בירך ללא תיבלון וללא תוספות.
כמה קלוריות יש בירך עוף בלי עור? נדון בערכים:
28 גרם חלבון, 7 גרם שומן, 84 מ"ג כולסטרול, 2 מ"ג ברזל, 24 מ"ג מגנזיום ו-0.4 מיקרוגרם של ויטמין B 12.
כמה קלוריות יש בירך עוף בלי עור: כ-185 קלוריות לפי המועצה לענף הלול. מדובר כמובן בירך ללא תיבלון וללא תוספות.