שיבולת השועל היא סוג של דגן, אשר מגדלים אותו לשם זרעיו, בהם אנו משתמשים כדי להכין דייסות, גרנולה, לשלב אותם בשייקים ומיני מאכלים. שיבולת השועל אף משמשת כמאכל לחיות משק רבות ואף מהוות מרכיב מהמזון של חלק מחיות המחמד. כיום אנו נעזרים בשיבולת שועל גם כדי לתרום להקלה והחלמה ממצבים חריפים של יובש או מפגעים בעור. חולים רבים הסובלים מאקזמה או פסוריאזיס נעזרים בשיבולת השועל, בדיוק מסיבה זו.
100 גרם של שיבולת שועל מכילים כ- 389 קלוריות, רובם סיבים המסיסים במים. כל כף של שיבולת שועל (11 גרם) משתווה ל- 45 קלוריות בממוצע.
יש לשים לב להבדל בין סיבים אשר מסיסים במים, לסיבים שאינם מסיסים במים
הסיבים התזונתיים אשר מסיסים במים מסייעים לנו לחוש תחושת שובע ולשמר רמות תקינות של סוכרים ושומנים במחזור הדם שלנו. על ידי כך הם מייעלים את אופן הפעילות של כלל הגוף שלנו אם זה מבחינת ניקוי וטיהור של שומנים לא בריאים ופסולת או הזנת התאים שלנו במזון בריא, מחזק ומרגיע.
לעומתם, הסיבים התזונתיים אשר אינם מסיסים במים מתעכלים מהר יותר משאר המזון ולכן, מאיצים את תהליך העיכול. זאת ועוד, הם סופחים מים וקושרים אותם אליהם, מה שקושר יותר נוזלים לצואה ומנפח אותה. ככל שהצואה גדולה ורכה יותר, כך למעיים ופי הטבעת פשוט יותר להעביר אותה דרך מערכת העיכול והחוצה.
אמבטיית שיבולת שועל – להקלה על יובש, גרד, פריחות או מפגעים סביבתיים בעורנו
שיבולת שועל היא דרך מצוינת להתמודד עם גרד כאשר סובלים מפסוריאזיס ובדרך-כלל מומלצת לאנשים הסובלים ממנה: נטחן בערך כוס של שיבולת שועל לאבקה ונפזר אותה באמבט שלנו. המרקם הגס של השיבולת מסייע לגרות את העור שלנו וליצור מעין פילינג לעור, המסייע לנקות אותו ביעילות מתאי עור יבשים או מיותרים.