השבר בכף היד כמעט שבר לו את הקריירה אבל לא הצליח לשבור את רוחו. סיפורו הלא ייאמן של גל מימון, מהפציעה הקשה וההשבתה הטוטאלית ועד לזכייה בתואר מר ישראל 2020 באליפות ה-WNBF. והכל בזכות תוסף תזונה אחד, טבעי וחשוב

גל מימון (24), שזכה לאחרונה בתואר "מר ישראל בפיתוח גוף טבעי", הגיע לאימונים שקדמו לתחרות אחרי פציעה קשה ודלקת מתמשכת בשורש כף היד. הכאבים הגדולים בדרך כמעט גרמו לו לוותר, אבל אז הוא התחיל לקחת תוסף תזונה ששינה לו את החיים. עכשיו הוא מתכנן להתחרות באליפות העולם בארה"ב.


מי אתה גל מימון?
"אני מאמן כושר שעושה אימונים אישיים, זוגיים וקבוצתיים. חוץ מזה, למדתי תזונה ואני נותן ייעוץ תזונתי וכותב תפריטים למתאמנים. לאחרונה זכיתי בתחרות של WNBF המקדמת פיתוח גוף באופן טבעי, ללא שימוש בחומרים אסורים או תוספים מלאכותיים (לפני התחרות מתבצע פוליגרף למשתתפים, ואחריה עוברים בדיקת שתן). התחרות הייתה לפי משקל וגובה, ואני הייתי בקטגוריה של 69 ק"ג ומעלה. הגעתי למקום הראשון בפיתוח גוף, ואז עליתי למקצה של 'אלוף האלופים', ושוב לקחתי מקום ראשון".


איך הגעת לתחום?
"מגיל קטן אני עוסק בכל מיני סוגים של ספורט - כדורגל, כדורסל,  סקייטבורד, אופניים, פארקור - אני מאלה שהיו עושים את הפעלולים וקופצים ושוברים ידיים. בגיל 17 עשיתי כושר קרבי והרמתי משקולות וראיתי שהגוף שלי מתפתח יפה לעומת האחרים, וגם תמיד שמרתי על אחוזי שומן נמוכים. הרבה פעמים כשהייתי מגיע לחדר כושר ומעלה תמונה לרשתות החברתיות, היו שואלים אותי אם אני מתחרה בתחום של פיתוח גוף, ואף פעם לא חשבתי על זה, עד שהחלטתי שאני הולך על זה בכל הכוח".

איך נראית שגרת יום של מפתח גוף?
"אני קם כל יום בין שש לשמונה בבוקר, תלוי מתי אני מאמן. כבר שנה שאני אוכל בבוקר 100 גר' שיבולת שועל, 200 מ"ל חלב ו-10 מ"ל של סילאן בשביל המתיקות, ושותה קפה שחור. אני מאמן עד 12:00 בצהריים ואז יש לי הפסקה, ואז אני נוסע הביתה ואוכל צהריים - חזה עוף או פרגית, אורז או פסטה, ודואג לשלב פחמימה גם מתפוח אדמה או בטטה. אני חוזר לאמן לכמה שעות, ובין לבין חוטף חטיף חלבון. לקראת התחרות כל התזונה שלי הייתה מבוססת על אורז, חזה עוף וירקות, ואפילו הורדתי ביצים וטונה, כי יחסית לחזה עוף, יש בהם יותר שומן. חוץ מזה, אני לוקח קריאטין של אלפא, ומולטי ויטמין וכורכומין של אלפא, שהציל את האימונים שלי אחרי פציעה מתמשכת".

מה קרה בדיוק?
"אחרי הצבא נפצעתי כשרכבתי על אופנוע שטח, נשברה לי עצם בשורש כף היד וזאת עצם בעייתית ולוקח לה מלא זמן להתאחות. האורתופד המליץ לי לנתח כי העצם לא מצליחה להתאחות, ואני אמרתי שאין מצב שאני עושה ניתוח כי זה ישבית אותי. הורדתי את הגבס אחרי חודשיים, והעצם לא התאחתה עד הסוף. אחר כך נסעתי לתאילנד והחלקתי בפארק מים וקיבלתי מכה באותו מקום, והצילום הראה שהשבר חזר. שוב שמו לי גבס לחודשיים, ושוב בצילום ראו שהעצם לא מתאחה, אז הלכתי לעשות ניתוח שהשבית אותי ל-4 חודשים. אחרי הניתוח עשיתי פיזיותרפיה 3 פעמים בשבוע, וזה היה מלווה בכאבים מטורפים, ובמהלך ההחלמה הרגשתי שאני מתחרפן בלי האימונים - הייתי הולך לחדר כושר עם הגבס ועושה רק אימוני רגליים. אחרי בערך חודשיים התחלתי לחזור למשקולות לאט-לאט, וכשיכולתי לחזור להתאמן רגיל, אמרתי לעצמי שאין מצב שאני מפסיק להתאמן בחיים, והחלטתי שאני הולך לתחרות".

ואיך הכורכומין עזר לך בעצם?
"למרות שעשיתי ניתוח, יש לי דלקת בשורש כף היד שבאה והולכת, כי המקום חלש ויש עליו המון עומס. הרבה אנשים אמרו לי שכורכומין יכול לעזור לי במצב כזה אבל הייתי סקפטי. התחלתי לקחת את הכורכומין קצת לפני התחרות, כי חודש לפני התחרות הדלקת החמירה וכמעט ויתרתי על אימוני ידיים. הרגשתי שיפור אדיר, זה ממש תמך בי, ועזר לי לעשות את האימונים כמו שצריך ולא לוותר על שום תרגיל. גם אחרי התחרות אני בולע כל יום 2 קפסולות של כורכומין ומרגיש מצוין".

לפרטים נוספים על כורכומין מומלץ לספורטאים לחצו כאן >>

גל מימון אלוף האלופים כורכומין נוטרי די | טבע בריא


החלבון שעושה את העבודה

דיברת קודם על תזונה. יש דברים שאתה לוקח בנוסף למזון?
"אני משתמש בביג מאס גיינר של אלפא. זו אבקה שמכילה חלבון כמובן, אבל יש בה גם הרבה פחמימות, כי אני בתקופה של עלייה במסה וצריך לעלות במשקל כמה שיותר. זה נותן לי בוסט של 236 פחמימות ו-46 גרם חלבון ביום.
כשהתחלתי להתאמן בגיל 16 ועבדתי על מסת שריר, הצלחתי להגיע למכסת הקלוריות הרצויה רק מתזונה. אבל היום גם בגלל שאין לי זמן, וגם כי אני יותר מתקדם מפעם, שייק חלבון עם ביג מאס גיינר זה פתרון מושלם. הרבה פעמים אני מאמן המון שעות, וקשה לי לשבת ולאכול כמו שצריך, וככה בין אימון לאימון אני שותה שייק ומשלים ארוחה בקלות".

איזה טעם אתה הכי אוהב?
"אני אישית מת על הקרם עוגיות, וגם בננה ושוקו טעימים. כל בוקר אני אוכל דייסת שיבולת שועל עם 50 גרם של אבקת גיינר, ואפשר גם לשים אותה בפנקייקים בעוגות, זה משביח את המרקם".

מה בדקת לפני שבחרת בביג מאס גיינר?
"בדקתי ממה החלבון בגיינר עשוי, מאיפה הוא מגיע אותו, האם הוא ברישיון של משרד הבריאות כי יש כל מיני מוצרים בשוק שלא מיוצרים ברישיון. הכי טוב זה חלבון שעובר כמה סינונים, כי אז הוא נחשב טהור. לי אישית כספורטאי ישראלי שיש לו גם עוקבים מחו"ל, חשוב לצרוך מותג ישראלי. חוץ מזה, שאלפא זה גם כשר ואני שומר כשרות".

לנשים שמתאמנות אצלך אתה ממליץ לקחת אבקת חלבון?
"בטח! במיוחד לנשים ממש רזות שמתאמנות ורוצות להעלות במשקל אבל לשמור על החיטוב. אין מה לפחד מזה. זה בסך הכל עוד חלבון, זה כמו שתאכלי קופסת קוטג' או טונה, רק שזה שייק טעים".    

לפרטים נוספים על גיינר מומלץ לחצו כאן >>

גל מימון אלוף האלופים גיינר אלפא ALFA | טבע בריא


רוצה לכבוש את העולם

אז ספר, מה עבר לך בראש כשזכית במקום הראשון?
"הרגשתי סיפוק מטורף! איך שהכריזו שאני האלוף, קפצו לי לראש קטעים מתקופת ההכנה -  כל הרגעים שחשבתי לוותר ולא ויתרתי, כל הפעמים שרציתי לאכול משהו שאסור היה לי ולא התפתיתי. כל הקושי שעברתי היה שווה את זה, הגעתי לתחרות כדי לאתגר את עצמי, וכיוונתי רק למקום הראשון, הייתי חדור מטרה ולא נשברתי לאורך כל הדרך".

 

נשמע שיש לך משמעת עצמית מטורפת! איך עושים את זה?
"המשמעת העצמית שלי מאוד גבוהה בזכות הצבא, הייתי לוחם בגדס"ר גבעתי, וכל פעם שהגעתי למצבים קשים נזכרתי בקושי שהיה לי בצבא, והבנתי שהכל קטן עליי. חוץ מזה, שלפעמים צריך גם לדעת לשחרר - התחרות הייתה צריכה להיות במאי, ואז דחו אותה לאוקטובר בגלל הסגר, ואז בגלל הסגר השני שוב דחו אותה לנובמבר - אז כל פעם שהיו מודיעים על דחייה הייתי מרשה לעצמי אוכל מקסיקני וגלידה".

אז עכשיו כשאתה אלוף האלופים, מה היעד הבא שלך?
"המטרה הבאה שלי היא לזכות באליפות העולם בארה"ב ולהביא גאווה לישראל".

לפרטים נוספים על כל מוצרי הכושר ופיתוח הגוף לחצו כאן >>

_________________________________________________________________
מאיה בן שושן משמשת בשנים האחרונות ככתבת בריאות במגזין טבע בריא.היא בעלת תואר שני בתקשורת מאוניברסיטת תל אביב, עם ניסיון רב שנים ככותבת, עורכת ויוצרת תוכן לדיגיטל ולטלוויזיה בתחומי הבריאות, ה-wellness והלייף סטייל.