הזיווה היא מאכל ישראלי העשוי מבצק עלים ומפוזר עליו הרבה מאוד שומשום לטעם. המאפה החם ממולא במיני מטעמים. כמה קלוריות יש בזיוה קיים בשפע וריאציות, כאשר הנפוצות ביותר הן גבינה צהובה וזיתים, גבינה צהובה וגבינה בולגרית או גבינה צהובה, פטריות ובצל.

המקור של כמה קלוריות יש בזיוה הוא מיהודי תימן, בשנת 1989. אשתו של נרי אבנרי המציאה את המנה בשנת 1989, במסעדת נרגילה.

כיום אנו יכולים למצוא את כמה קלוריות יש בזיוה במספר מסעדות ובתים. היא אף קיימת כמאכל קפוא.

בדומה למאכלים רבים מהעולם התימני, לרוב אנו נהנה ממנת כמה קלוריות יש בזיוה לצד רסק עגבניות, סחוג וביצים קשות.

כמה קלוריות יש בזיוה מכילה כ- 300 קלוריות בממוצע.


מתכון – זיוה עם גבינה צהובה, גבינה בולגרית, פטריות ובצל



מצרכים ל- 2 מנות זיוה (500 קלוריות לזיוה):


יריעת בצק עלים מופשרת בגודל 20*30

1/2 כוס גבינה בולגרית מגוררת

1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת

2 כפות שמן זית

סלסלת פטריות חתוכות

בצל סגול קצוץ דק-דק

5 שיני שום (לא חובה)

מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

1 ביצה טרופה להברשה

שומשום לזרייה


אופן ההכנה:

• ראשית נכין את תערובת הבצל והפטריות: נקפיץ את הבצל יחד עם השום ושמן הזית על אש גבוהה במשך 5 דקות. לאחר שהבצל משחים, נוסיף את הפטריות, ננמיך את האש ונכסה את המחבת במכסה. נוסיף מעט מלח ופלפל לפי הטעם. לאחר שהפטריות משחימות ומוציאות די נוזלים, נכבה את הגז.

• נעבור להכנת כמה קלוריות יש בזיוה עצמה: נשטח את הבצק ונחצה אותו, כך שייווצרו שתי רצועות בצק עבות (10*30).

• נערבב יחד את שתי הגבינות, הפטריות והבצל לבלילה אחת.

• נפזר את הבלילה באופן שווה על כל רצועת הבצק, כאשר אנו משאירים פס אחד נקי, כך שנוכל לגלגל את המאפה בעזרתו.

• נגלגל את המאפה כך שייווצר מעין מראה של טורטייה. נקפיד לסגור היטב את הקצוות. נסדר את הבצק בצורת חצי עיגול או שבלול, כך שייווצר מראה של כמה קלוריות יש בזיוה.

• נמרח את החלק העליון של הבצק בביצה ונפזר את השומשום.

• נאפה ב-170 מעלות במשך כ- 50 דקות, עד שהבצק שחום מלמעלה.