הרביולי הוא מאכל איטלקי-מסורתי, המבוסס על מעין כיסון בצק דק, הממולא מכל טוב. המילוי משתנה מבשרים שונים, דגים, פירות ים, גבינות, בטטה, פטריות ועוד.

כמה קלוריות יש ברביולי משתנה מאוד, בהתאם למילוי שלו ולרוטב שאנו בוחרים לשלב עמו.

כמה קלוריות יש בסוגים שונים של רביולי

כמה קלוריות יש ברביולי גבינות משתווה ל- 220 קלוריות על כל 100 גרם, בממוצע.

כמה קלוריות יש ברביולי בטטה משתווה ל- 249 קלוריות על כל 100 גרם, בממוצע.

כמה קלוריות יש ברביולי תרד משתווה ל- 191 קלוריות על כל 100 גרם, בממוצע.

רביולי גבינות/תרד/בטטה ברוטב שמנת פטריות

רכיבים:

1 חבילת רביולי
1 סלסלת פטריות פורטבלו טריות
1 בצל סגול גדול
6 שיני שום
צרור בזיליקום טרי (מומלץ!)
3 כפות שמן זית
1 קופסת שמנת מתוקה/קרם קוקוס/שמנת דיאטטי
מעט חמאה
קורטוב אגוז מוסקט
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

• ראשית כל, נכין את הרביולי לפי ההוראות שעל גב האריזה. לרוב, הדבר יכלול בישול של מספר דקות במים רותחים, עם מעט מלח ומעט שמן זית (שלא ידבק). לאחר תום הבישול, נזכור להעביר מים קרים על הרביולי, כדי להפסיק את הבישול.

• נכין את הרוטב: נחתוך את הפטריות, השום והבצל לקוביות בגודל בינוני. נקצוץ את הבזיליקום. בסיר, נטגן את הבצל והשום עם מעט חמאה על אש בינונית.

• לאחר שהם משחימים, נוסיף את הפטריות, נערבב, ננמיך את האש ונסגור את המכסה. נאפשר לפטריות להוציא מעט נוזלים ולאחר שהן משחימות, נוסיף את השמנת או הקרם שבחרנו לרוטב. נוסיף את התבלינים ונמשיך לערבב במשך מספר דקות, על אש נמוכה.

• לאחר שהרוטב מוכן מוסיפים את הרביולי לרוטב בהדרגה ומערבבים על אש קטנה. נגיש חם. בתיאבון!