כמה קלוריות יש בצלחת חומוס? חומוס הוא מאכל נפוץ שכולנו אוהבים. לפנינו מתכון קל ומהיר הכנה של חומוס ביתי ובריא. בסוף המתכון נגלה כמה קלוריות יש בצלחת חומוס ביתי.
מצרכים
כמה קלוריות יש בצלחת חומוס?
• כוס גרגרי חומוס הדס (152 גרם)
• 4 כפות מיץ לימון טרי (40 מ"ל)
• 4 שיני שום
• 2 כפות שמן זית (20 מ"ל)
• ½ כפית כמון טחון
• ¾ כפית מלח
• ¼ כפית פלפל שחור
• ¾ כוס טחינה גולמית (113 גרם)
• מים לבישול גרגרי החומוס (לפי הצורך)
אופן ההכנה
- נשרה את גרגרי החומוס לפחות 12 שעות במים פושרים.
- נבשל את גרגרי החומוס כשעה בסיר מים, כאשר המים מכסים בדיוק את גרגרי החומוס.
- נעביר את גרגרי החומוס (יחד עם מי הבישול) לבלנדר ונטחן אותם יחד עם כל המצרכים (מלבד הטחינה הגולמית). נשים לב אם יש צורך להוסיף מעט מים לבלילה, במקרה והיא יבשה וסמיכה מדי.
- לאחר שטחנו את כל המרכיבים, נוסיף את הטחינה הגולמית ונמשיך לטחון עם המיקסר, עד קבלת מירקם אחד וחלק יחסית. כמה קלוריות יש בצלחת חומוס?
- נגיש את החומוס בצלחת: ניתן ליצור שקע במרכזו ולמזוג מעט שמן זית. נוסיף כמה גרגרי חומוס מבושלים, פטרוזיליה, טחינה ומעט פפריקה להשלמת המנה ולהגשה יפה ובריאה.
טיפים
* יש לשמור את החומוס הביתי במקרר ולאכול אותו עד 4 ימים אחרי הכנתו, מעבר לכך לא מומלץ, מפני שהחומוס עלול להתקלקל.
** מומלץ לאכול את החומוס הביתי, בליווי פיתות טריות וסלט טרי.
כמה קלוריות יש בצלחת חומוס (במשקל 100 גרם): 428 קלוריות.