התירס הוא הדגן הנפוץ ביותר בעולם כיום, לפני האורז והחיטה. התירס ככל הנראה נראה לראשונה ביבשות אמריקה ובעיקר דרום ומרכז אמריקה, שם הוא מהווה פחמימה עיקרית עד היום.
100 גרם של תירס מכילים כ- 108 קלוריות. קלח תירס שלם (185 קלוריות), מכיל כ- 200 קלוריות בממוצע.
מתכון – מרק תירס
מצרכים:
• 10 קלחי תירס
• 5 כוסות מים חמים
• 2 שיני שום כתושות
• 6 גבעולי בצל ירוק
• 2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורר
• 4 כפיות סוכר
• 3 כפות שמן זית
• 2-3 ביצים
• 2-3 כפות רוטב סויה אמיתי
• מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
• כף שמן שומשום
• חצי לימון סחוט
אופן ההכנה:
• נקצוץ דק בנפרד את הבצלים הירוקים.
• ניקח סיר מרק ונחמם עליו שמן זית. נוסיף את החלק הלבן של הבצל הירוק, את השום ואת הג'ינג'ר ונטגן אותם יחד, תוך ערבוב, במשך כ- 3 דקות או עד שהשום והבצל מתחילים להשחים. לאחר מכן נוסיף את התירס ונמשיך לערבב קלות.
• נוסיף את המים ונחכה שהסיר ירתח. ננמיך את האש ונבשל הכול יחד במשך כ- 20 דקות.
• נעביר מחצית מהמרק לקערה עמוקה ובאמצעות בלנדר ידני או מעבד מזון, נטחן אותו עד שנקבל מחית. לאחר מכן נשיב את המרק הטחון לסיר.
• נוסיף לבשל כשהסיר על להבה נמוכה ובו-זמנית, נזליף לתוכו את הביצים בזרם דק, תוך כדי ערבוב.
• נוסיף את רוטב הסויה, שמן השומשום, הלימון. נטעם ונתקן את התיבול באמצעות מלח ופלפל שחור גרוס.
• המרק מוכן. כעת נוסיף לו את שארית הגבעולים הקצוצים של הבצל הירוק. אף ניתן להותיר אותם בצד ולפזר אותם טריים על המרק. בתיאבון!